🌸 SITI NURNADIERA HASHIM 🌸







NaddyCream

THE WRITER


Hi. I am Naddy, please don't call me NaddyCream. It's pretty odd. 18 years old and currently studying in form 6.

BLOG ARCHIVE


TINTA PENULIS


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Ya Allah Ya Tuhanku, Engkau berilah kejayaan kepada Siti Nurnadiera binti HAhsim semoga dia berjaya dalam menduduki STPM nya.Amin ya Rabbalalamin.
susah .
Saturday, 15 August 2015 | 0 Comments
"Depa tak pernah rasa susah! Sebab tu tahu nak senang je. Semua benda malas nak buat!"

Jangan main hembus. Hang fikir hang dah cukup susah? Susah atau tak ni tak boleh diukur. Kalau nak kata hang dah cukup susah mohon tengok cermin 100kali. Pernah hang makan tengahari berlauk ikan masin je? Or pernah hang tak dapat makan untuk sehari ? Pernah hang fikir 'aku tak boleh mintak mak aku duit.. dia pun tengah takde duit sekarang ni..' Aku pernah tanya pasal ni dan jawapan hang

"Hehe.. Aku takde lah tahap camtu. Tapi depa... blablabla.."

Sentap.
Hang tak pernah rasa tahap tu tapi orang lain pernah.
Ada orang yang tak dapat makan untuk sehari pun .
Aku tak mintak mak aku duit belanja beratus-ratus tiap minggu.
Aku still pakai beg sekolah yang koyak , tali putus.
Ada orang yang tak pernah rasa pakai pakaian sekolah langsung .
Sedang hang berlapik ratusan ringgit kat badan tu.

Itu tak tahu bersyukur lagi?
Iphone kat tangan.
Samsung dalam beg.
Jam mahal kat tangan.
Berlagak macam semua benda tu hang beli sendiri.

Pendek kata semua benda sumbangan orang lain.
Even depa family hang pun pernah tak sekali hang terlintas kat fikiran

"Aku tak boleh nyusahkan mak ayah. Minggu ni tak boleh mintak duit.."


Never once.
Hang tak susah.
Hang menyusahkan.